Hyacinten voor jonge mensen met kanker

22 januari 2020

Ook dit jaar doet HMC weer mee met de AYA-Hyacintenactie. 24 januari begint de verkoop in de hal van HMC Antoniushove. De gehele opbrengst komt ten goede van de AYA-zorg. Deze stichting steunt jongvolwassenen met kanker.

De hyacinten zijn geschonken door de Nederlandse hyacinten kwekers.

  • Wanneer: Vrijdag 24 januari 2020
  • Waar: centrale hal HMC Antoniushove
  • Tijd: 9.00-16.00 uur
  • Prijs: per bosje 4,00
  • PIN betaling is mogelijk

Over AYA-zorg

Per jaar horen gemiddeld 2.700 jongeren en jongvolwassenen dat zij kanker hebben. AYA's hebben net als kinderen en ouderen leeftijdsspecifieke behandeling en (na)zorg nodig. Het Nationaal AYA 'Jong & Kanker' platform vindt het belangrijk om patiënten tussen de 18 en 35 jaar als aparte doelgroep te beschouwen en zorg hier op af te stemmen. Hierbij werken AYA's en professionals nauw samen om de medisch-technische zorg en behandeling te laten samenvallen met de psychosociale component van de zorg. Deze patiënten worden naast de medische problemen namelijk ook met vraagstukken over bijvoorbeeld werk, hypotheken, seksualiteit en kinderwens geconfronteerd.

Meer informatie over de AYA zorg : https://aya4net.nl

Kankerzorg in HMC

HMC werkt voor de beste kankerzorg in de regio samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) binnen het Universitair Kanker Centrum Leiden | Den Haag (UKC). Wij bieden de zorg aan patiënten met kanker voor een groot deel bij HMC Antoniushove. Hier werken alle gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen nauw samen, vinden onderzoeken plaats en is het radiotherapiecentrum waar patiënten terecht kunnen die het advies hebben gekregen zich te laten bestralen. Het radiotherapiecentrum is voorzien van de modernste bestralingsapparatuur.