Ga naar deze pagina voor maatregelen en laatste nieuws over Corona / Covid-19

Hoe staat het met de toegangstijden in HMC?

27 februari 2020

Recent werd in de landelijke media aandacht besteed aan de lange wachttijden in de zorg. Hoe staat het ervoor in HMC?

De grote landelijke uitschieters, op de poliklinieken maag-darm-leverziekten en oogheelkunde, spelen helaas ook in HMC. Voor andere poliklinieken geldt dat we in HMC hard werken aan het leveren van goede zorg en elke dag streven naar zo kort mogelijke wachttijden voor patiënten.

Maar de druk op de zorg is groot, zoals recent ook in de landelijke media werd belicht. We zijn als ziekenhuis gebonden aan een ‘plafond’ aan zorg dat we mogen bieden volgens het landelijke hoofdlijnenakkoord. Daarbinnen zorgt HMC ervoor dat patiënten zo snel mogelijk terechtkunnen. Patiënten met spoedproblemen kunnen via de huisarts uiteraard altijd direct op één van onze drie locaties terecht.

Tip: vraag goed na als patiënt op welke locatie de toegangstijd het snelst is. Patiënten hebben keuzevrijheid naar welke locatie men wil, maar de toegangstijden verschillen vaak per locatie. Een patiënt met een liesbreuk kan bijvoorbeeld op korte termijn terecht in HMC locatie Bronovo. Een patiënt met kanker kan snel terecht bij HMC locatie Antoniushove. Wil een patiënt op een andere HMC-locatie terecht, dan kan dit van invloed zijn op de wachttijd.

Kijk voor de actuele wachttijden op onze website.