HMC verkoopt bloemen voor jong volwassenen met kanker

10 januari 2019

Vrijdag 11 januari worden er bossen hyacinten verkocht in HMC Antoniushove, om geld in te zamelen voor jong volwassenen met kanker.

Als je tussen de 18 en 35 bent en hoort dat je kanker hebt, zijn je behoeftes van behandeling en zorg anders dan wanneer je een kind, of oudere bent. “Je zit dan in een fase van je leven waarin veel gebeurt: studeren, samenwonen, een eventuele kinderwens. Het is belangrijk dat hier oog voor is bij de behandeling en nazorg”, vertelt Clasien Blom, verpleegkundig specialist gynaecologie in HMC, die nauw betrokken is bij de actie samen met collega Gabriëlla de Boer. “Als we bijvoorbeeld een jonge vrouw hebben met eierstokkanker, kijken we ook meteen hoe we ervoor zorgen dat ze haar vruchtbaarheid kan behouden.”

Hyacinten kopen

Om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker bij AYA’s, wordt er namens Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform jaarlijks de HAYAcinten actie gehouden: hierbij worden bossen hyacinten verkocht. Aan de actie werken bloemkwekers en vervoerders kosteloos mee, zodat de volledige opbrengst naar de AYA’s gaan. De hyacinten kosten vier euro per bos en worden vrijdag van 9.30 uur tot 16.00 uur in de hal van HMC Antoniushove verkocht. Kijk voor meer info over AYA’s met kanker op deze website.