HMC tekent contract bouw Moeder- en Kindcentrum

26 mei 2020

HMC en Wagenbouw hebben vandaag het contract ondertekend voor de bouw van het Moeder- en Kindcentrum op locatie HMC Westeinde. Eind juni gaan de werkzaamheden van start, de bouw neemt circa 11 maanden in beslag.

“Voor HMC is dit een bijzondere en belangrijke mijlpaal”, zegt HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf. “In het nieuwe centrum brengen we de zorg voor aanstaande moeders, baby’s en kinderen samen in een licht en modern gebouw dat van alle gemakken is voorzien.”

Zo zijn er 14 verloskamers, waarvan 6 met een verlosbad. Wie in bad wil bevallen heeft dus altijd de mogelijkheid om dit te doen. Verder zijn er 38 kraam-neo kamers en er zijn zelfs kamers voor tweelingen. Ingrid Wolf: “De kamers zijn zo ontworpen dat moeder en kind altijd samen kunnen zijn, ook als één van hen of beiden ziek zijn. Ook nieuw is de functie van verpleegkundige moeder- en kindzorg die zowel voor de moeder als voor het kindje kan zorgen.”

Kleurrijk
In het nieuwe gebouw komen onder meer 16 kleurrijke kinderkamers, waar ook een ouder of verzorger kan blijven slapen. Via een loopbrug is het Moeder- en Kindcentrum verbonden met het huidige HMC Westeinde, zodat bij eventuele acute zorgverlening geen tijd verloren gaat. Alle zorg is dus 24/7 voorhanden.

Het HMC Moeder- en Kindcentrum, 4800 vierkante meter groot, wordt gebouwd door Wagenbouw, onderdeel van Dutch Cabin Group. Algemeen directeur van Dutch Cabin Group Jorg Schilder: “We zien uit naar de samenwerking met HMC, voor ons is dit een prachtige opdracht. Door onze modulaire unitbouw beperken we de overlast tot een minimum. In relatief korte tijd zal voor HMC Westeinde een prachtig gebouw ontstaan waar hopelijk veel moeders en kinderen en bezoekers op een prettige manier kunnen verblijven.”

Kijk hier voor meer informatie over de bouwwerkzaamheden.

hmc_ondertekening_moeder_kindcentrum_21.jpg

Foto's: Daniella van Bergen