HMC sluit contract af met Menzis en VGZ voor 2022

24 december 2021

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) heeft met de zorgverzekeraars Menzis en VGZ een contract afgesloten voor 2022. Dat betekent dat patiënten bij HMC volgend jaar in de vertrouwde handen kunnen blijven van hun behandelaar bij HMC.

“Het was een lang en complex onderhandelproces, waar we zorgen hadden of we tot overeenstemming konden komen,” zegt CFO David Voetelink van HMC. “We zijn blij dat dit voor het einde van het jaar is gelukt. Met deze afspraken is de hoogwaardige zorg in HMC voor volgend jaar gegarandeerd, zijn bezuinigingen afgewend en dat stelt ons gerust.”

“We hebben constructieve gesprekken gevoerd en zijn daardoor elke dag steeds meer tot elkaar gekomen,” blikt Voetelink terug. “We zijn opgelucht dat we voor de feestdagen duidelijkheid kunnen bieden aan onze patiënten en medewerkers. Door deze akkoorden kunnen we onze patiënten op onze drie HMC-locaties Antoniushove, Bronovo en Westeinde de vertrouwde hoogwaardige zorg blijven geven en onze goede medewerkers aan ons blijven binden. Een fijn vooruitzicht in deze crisisperiode.”