HMC sinds 1 januari volledig rookvrij

6 januari 2021

De gebouwen van HMC waren al rookvrij, maar sinds 1 januari 2021 zijn ook de terreinen rookvrij. Het rookverbod geldt voor iedereen, dus voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Jaarlijks overlijden zo’n 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Daar moet iets aan veranderen. In het Nationaal Preventieakkoord is daarom vastgesteld dat alle ziekenhuizen in 2025 rookvrij moeten zijn.

Als zorgorganisatie vinden we dat we een voorbeeldfunctie hebben op het gebied van gezond gedrag. Dan gaat het over gezonde voeding, voldoende beweging, maar ook over een gezonde werk- en leefomgeving. Daar hoort roken niet bij. Bovendien draagt dit bij aan een rookvrije generatie. Alle kinderen hebben het recht om in een rookvrije omgeving op te groeien.

Borden markeren het rookvrije gebied
Het rookvrije gebied is met blauwe borden gemarkeerd. Het zijn de herkenbare borden van de ‘Rookvrije Generatie’. Ook zijn de rookabri’s van het ziekenhuisterrein verwijderd. We hopen dat iedereen de rookvrije omgeving respecteert. Zodat mensen niet worden blootgesteld aan rook en mensen die willen stoppen, worden geholpen.

Als mensen toch nog willen roken, dan verzoeken we om ons ziekenhuisterrein te verlaten. Daarnaast vragen we iedereen rekening te houden met de omwonenden.

Meer weten over ons rookvrije ziekenhuis? Kijk dan hier.