HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum een middag omgetoverd tot Legoland

12 juli 2022

Fotografie: Esther Hessing


In het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum staat een echt Haags icoon te pronken: het Mauritshuis in wel 20.000 Legosteentjes. Het Lego-model is geschonken door de Gemeente Den Haag in samenwerking met LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Na het officiële moment mochten de kinderen zelf aan de slag met Lego. Ze kregen een workshop van Master Model Builder Jamie-Lee.

  mf05950.jpg

Elke dag met Lego spelen

In de workshop van Master Model Builder Jamie-Lee konden de kinderen een uiltje maken van Lego. Ademloos luisterden ze naar Jamie-Lee die natuurlijk de mooiste baan van heel Nederland heeft. Elke dag met Lego spelen.

mf05932.jpg

Na afloop kregen alle kinderen een grote zak met Lego om mee naar huis te nemen. Ook werden de speelruimtes op de kinderafdeling aangevuld met nieuw Lego.

mf05931.jpg

mf05930.jpg

 

"Spelen vergroot het gevoel van veiligheid"

Medisch pedagogisch zorgverlener Lisa: "Een ziekenhuissetting voelt vaak onveilig voor een kind. Om het gevoel van veiligheid te vergroten, zetten we regelmatig verschillende vormen van spel in. Spelen is iets wat kinderen van nature doen waardoor het een gevoel van veiligheid geeft. Daarnaast spelen kinderen ook vaak de situaties en gebeurtenissen in het ziekenhuis met lego na, waardoor de verwerking wordt gestimuleerd."

mf05939.jpg

Speciale kindersuites in Moeder- en Kindcentrum

Het Moeder- en Kindcentrum heeft zestien kindersuites die speciaal ingericht zijn voor kinderen. Niet alleen de suites zijn kindvriendelijk aangekleed, ook de zorgverleners zijn speciaal opgeleid om zorg te verlenen aan kinderen.

 mf05935.jpg

'Mauritshuis eyecatcher op de afdeling'

Lisa: "Het Mauritshuis is een eyecatcher op de kinderafdeling in het Moeder- en Kindcentrum. Het maakt de ziekenhuissetting gelijk wat minder klinisch en laat zien dat we oog hebben voor de belevingswereld van het kind."

mf05951.jpg

  

Over het Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum 
In het Moeder- en Kindcentrum verzorgt HMC dag en nacht deskundige zorg aan (aanstaande) zwangere vrouwen, (moeders van) pasgeborenen, kinderen tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. In het Moeder- en Kindcentrum is vierentwintig uur per dag een specialistisch team aanwezig. Onze zorgverleners bieden optimale zorg en stemmen die af op ieders persoonlijke situatie. Het draait in het Moeder- en Kindcentrum om family integrated care. Dat houdt in dat de zorg niet alleen óver het kind en de ouders gaat, maar dat zij er actief bij worden betrokken.