HMC ontvangt erkenning voor mantelzorgvriendelijk werkgever

10 november 2017

Op vrijdag 10 november, de dag van de Mantelzorg, is HMC één van de tien Haagse werkgevers die de erkenning mantelzorgvriendelijk werkgever ontvangt. Deze erkenning is deze middag aan Michiel Fraters, manager Gezondheid van HMC uitgereikt door wethouder Karsten Klein van de gemeente Den Haag.

HMC
HMC hecht belang aan een goede werk-privé balans van alle medewerkers. Dus ook voor diegenen die mantelzorg verlenen. Wij geloven dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen als de organisatie hen daarbij ondersteunt. Dan blijven ze gezond, vitaal en inzetbaar. HMC komt de medewerker graag tegemoet bij het combineren van werk en mantelzorg.

Mantelzorg
Mantelzorg (langdurige en onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste) wordt steeds belangrijker. Op dit moment is één op de zes werknemers in Nederland mantelzorger (SCP, 2016). In de zorg verleent al één op de vier werknemers naast hun baan mantelzorg. De komende tien jaar zal het aantal mantelzorgers waarschijnlijk verdubbelen. Het is daarom belangrijk goede mogelijkheden te bieden om werk en mantelzorg te combineren. De gemeente Den Haag biedt voor haar burgers al diverse ondersteuningsmogelijkheden op het gebied van mantelzorg. Deze zijn te vinden op www.denhaagmantelzorg.nl.