HMC is klaar voor het griepseizoen

20 december 2019

De eerste patiënten met griep komen binnen in HMC. Nog niets wijst op een griepepidemie, maar om goed voorbereid te zijn, is al sinds september een speciaal team bezig met maatregelen voor het geval zo’n epidemie zich wel aandient.

Iedere patiënt kan griep krijgen. Of het nu een hartpatiënt is, iemand die voor een heupoperatie komt of iemand die al is opgenomen op een oncologieafdeling. We hebben daarom veel voorbereidend werk gedaan om de interne logistiek strak te organiseren. Bijvoorbeeld om voor alle locaties 24 uur per dag, zeven dagen per week te kunnen screenen op griep. Dankzij sneltesten, afspraken met koeriers en uitgebreide werktijden van het laboratorium, kan op alle locaties nog dezelfde dag de diagnose gesteld worden.

Hebben we inderdaad te maken met griep? Dan nemen we patiënten uit HMC Bronovo of HMC Westeinde op de speciale griepunit op. Die is sinds 17 december open in HMC Westeinde. Patiënten in HMC Antoniushove nemen we in isolatie op een 1-persoonskamer op.

Als er griep heerst, dan kunnen ook onze eigen mensen daardoor geveld worden. Zo veel mogelijk collega’s hebben daarom de griepprik ontvangen. Om bovendien de doorstroom vanuit het ziekenhuis naar verpleeg- en verzorgingshuizen te versnellen, hebben we met deze organisaties ook goede afspraken gemaakt.Ook gaf een van onze internisten een klinische les om kennis uit te wisselen rond influenza.

HMC biedt vanuit de locaties HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde uitstekende en toegankelijke medische zorg voor inwoners in de Haagse regio. Bijna alle specialismen zijn bij ons vertegenwoordigd. HMC kent bovendien een groot aantal topklinische functies. Dit betekent dat ook patiënten van buiten de Haagse regio bij ons terecht kunnen. Als topklinisch opleidingsziekenhuis vormen we de specialisten en verpleegkundigen van de toekomst. Ook wetenschap zetten we in om de patiëntzorg te verbeteren. Onze speerpunten zijn acute zorg en oncologie. Daarnaast zijn vrouw- en kindzorg en infectieziekten belangrijke themagebieden.

HMC (Haaglanden Medisch Centrum)
088 979 3121

Afdeling communicatie & marketing, persvoorlichting