HMC geeft gratis EHBO-dozen aan sportclubs

29 mei 2017

HMC (Haaglanden Medisch Centrum) heeft veel expertise op het gebied van sportletsels. Om sportclubs in de regio Den Haag te ondersteunen bij de behandeling van sportletsels, is een speciale EHBO-doos gemaakt. Ook zijn er twaalf EHBO-filmpjes ontwikkeld waarin een sportarts van HMC de meest voorkomende sportblessures behandelt. Twintig sportclubs ontvingen onlangs deze EHBO-doos van HMC. Deze EHBO-dozen worden een jaar lang gratis bijgevuld door HMC. Bij drie sportclubs vond onlangs een speciale overhandiging plaats door de raad van bestuur of een arts van HMC aan het bestuur of de verenigingsmanager van de club.

Het is belangrijk dat de eerste behandeling bij een sportblessure effectief is. Met de speciale EHBO-dozen en filmpjes wil HMC de eerste hulp ter plaatse op de sportclub verbeteren. Mocht een sportclub acute zorg nodig hebben, dan kunnen zij 24 uur per dag 7 dagen per week terecht bij de nieuwe, zeer moderne Spoedeisende Hulp van HMC Bronovo. Hier zijn speciale faciliteiten voor sportblessures. Daarnaast biedt de SEH veel technische en medische mogelijkheden. Ook biedt HMC speciale zorg voor sporters op de polikliniek Sportgeneeskunde. Zij kunnen bij de sportartsen terecht voor een snelle diagnose, doeltreffende behandeling, preventief advies en sportkeuringen.

De initiatiefnemers van dit project met de EHBO-dozen overhandigden onlangs de eerste drie EHBO-dozen. De EHBO-dozen worden door HMC gedurende een pilot van een jaar gratis bijgevuld met de benodigde artikelen.

ehbo_doois_3.png

Renée Barge, lid raad van bestuur bij HMC, reikte onlangs bij hockeyclub HGC in Wassenaar een EHBO-doos uit.

 

ehbo_doos_2.png

Chirurg Tim van der Steenhoven deed dit bij HVV (Koninklijke Haagsche Cricket- en Voetbalvereniging).

 

 ehbo_doos_1.png

sportarts Robert van Oosterom overhandigde een EHBO-doos bij de Haagse Voetbal-, Cricket- en hockeyvereniging HBS-Craeyenhout.