HMC doet mee met bijzonder fotoproject met kankerpatiënten

6 augustus 2018

De afdeling Informatieplein Oncologie van het HMC (Haaglanden Medisch Centrum) doet mee aan het Vereeuwigd project.

Dit is een fotoproject van de stichting LEVENXL, waarin zieke mensen gefotografeerd worden. De foto's worden samen met een verhaal of quote verspreid via een website, social media en door middel van een tentoonstelling. De website is door de Koninklijke Bibliotheek bestempeld als Digitaal Cultureel erfgoed. Dit betekent dat alle verhalen op de website worden gearchiveerd voor latere generaties. De tentoonstelling heeft meer dan 40.000 bezoekers gehad en veel aandacht in de media.

Meedoen?

De afdeling Informatieplein Oncologie van het HMC (Haaglanden Medisch Centrum) doet mee aan dit prachtige fotoproject. Het is de bedoeling dat we tien foto’s van mensen met kanker tentoonstellen op het informatieplein, samen met een kort verhaal of quote. De foto’s worden gemaakt door professionele fotografen en zijn bedoeld als steun voor mensen die op bezoek komen. Daarnaast krijgen de mensen die meedoen de mogelijkheid om hun foto ook te laten publiceren in een boek over Vereeuwigd leven die in april 2019 uitkomt.

Je kunt alleen of met partner op de foto, alles is mogelijk. Je krijgt de foto ook als aandenken mee. Opgeven kan tot 1 november, mail hiervoor (ook als je meer informatie wilt) naar infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl ovv 'fotoproject'.

Klik hier voor de website van Vereeuwigd, klik hier voor de Facebookpagina.