Haagse burgemeester steekt HMC-medewerkers hart onder de riem

7 oktober 2020

De Haagse burgemeester Jan van Zanen bracht vanmiddag een bezoek aan ziekenhuis HMC. Hij stak daarmee zorgmedewerkers een hart onder de riem nu covid weer de kop opsteekt. Van Zanen sprak met artsen, verpleegkundigen en baliepersoneel. “Ik ben onder de indruk van de mensen die dit werk doen.”

Van Zanen werd ontvangen door HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf, waarna hij een rondleiding kreeg op één van de covid-afdelingen van HMC Westeinde. Hij sprak zijn bewondering uit naar het personeel, onder wie verpleegkundigen en (long)artsen.

“Het zijn ingewikkelde tijden”, zei Van Zanen. “Ik ben onder de indruk van de mensen die dit werk allemaal doen. Ze zijn heel wijs, rustig en zorgzaam. En bovendien overtuigd van hun vak.”

Zet hem op!
De burgemeester vertelde maar een paar personeelsleden te hebben gesproken in HMC. “En ik zeg juist ook tegen alle mensen die ik niét heb gesproken, achter de schermen: zet hem op! Houd vol. Niet alleen namens mezelf, of als burgemeester van Den Haag, maar ook namens de mensen thuis en in onze regio. Houd vol en dankjewel!”

Bij het afscheid liet de burgemeester voor het HMC-personeel een lekkernij achter: de Haagsche Kakker.

Bekijk hier de video van het bezoek