Grote belangstelling voor Huidkankerdag

19 mei 2017

Zaterdag 20 mei is Huidkankerdag. In HMC Antoniushove staan twee dermatologen klaar voor een snelle check-up en advies. De belangstelling voor deze inloopconsulten is zo groot, dat beide artsen al helemaal zijn volgeboekt. “Soms lopen mensen al een tijdje rond met een verdacht plekje, of een paar moedervlekken die ze eens willen laten controleren”, vertelt Manon van der Vegt, een van de twee aanwezige dermatologen. “Dan is dit een heel laagdrempelige optie. Als wij een verdacht plekje ontdekken, krijgen de mensen het advies om een afspraak bij hun huisarts te maken voor het vervolg.”

Huidkankerdag gaat ook over de gevaren van de zon. “Huidkanker komt steeds meer voor. We gaan vaker op vakantie én we worden ouder. De verwachting is dat 1 op 5 mensen ermee te maken krijgt. Dus goed beschermen is noodzaak: vaak smeren, niet te weinig smeren, daar adviseren we in. En we vertellen hoe je zelf regelmatig je huid kunt controleren, want als we er op tijd bij zijn, kunnen we nog heel veel betekenen bij huidkanker.”
HMC heeft op alle drie locaties een ‘verdachte plekjes poli’, waar u na verwijzing door de huisarts binnen een week terecht kunt.

Tips over verstandig omgaan met de zon.