Gemeente start met verbeteren bereikbaarheid HMC Westeinde

2 augustus 2019

Een van de aandachtspunten bij de toekomstplannen van HMC is het vergroten van de bereikbaarheid van HMC Westeinde. De gemeente Den Haag onderzocht de situatie en start al op korte termijn werkzaamheden om de capaciteit en doorstroming van de aanrijdroute naar het parkeerterrein van HMC Westeinde te verbeteren.

Betere doorstroom

Rogier Hoek, verkeerskundige bij de gemeente Den Haag, legt uit wat er gaat gebeuren: “Gemotoriseerd verkeer dat rechtsaf het Westeinde wil inslaan, heeft nu nog een hele korte opstelstrook en moet bovendien wachten op fietsverkeer dat rechtdoor wil. We gaan deze opstelstrook verlengen en de instelling van de verkeerslichten aanpassen zodat het fietsverkeer voor rechtdoor moet wachten bij groen voor rechtsaf. Dat zorgt niet alleen voor een betere doorstroom van het verkeer richting het Westeinde, maar is ook veiliger.”

De werkzaamheden aan de rijstrook vinden plaats tussen 3 en 22 augustus tegelijk met de geplande werkzaamheden aan de trambaan. Naar verwachting zijn alle wijzigingen 1 september gerealiseerd.