Ga naar deze pagina voor maatregelen en laatste nieuws over Corona / Covid-19

FocusKliniek Orthopedie in HMC Bronovo is vernieuwd en start met carrouselspreekuur

17 januari 2017

Per 16 januari is de polikliniek van de FocusKliniek Orthopedie in HMC Bronovo verhuisd naar de begane grond, route 8. De polikliniek is gestart met een nieuwe werkwijze, carrouselspreekuur draaien. De orthopeden draaien vanaf nu spreekuur met een eigen doktersassistente en met 2 kamers. Op deze manier willen we zoveel mogelijk wachttijd voor de patiënt en artsen verminderen.

Carrouselspreekuur

De bouw van onze poli is helemaal ingericht op deze manier van spreekuur draaien. Zo hebben we bij alle kamers een patiëntloze achtergang en komt de arts vanuit die gang de spreekonderzoekskamers binnen. De patiënt meldt zich aan bij de aanmeldzuil en kan plaats nemen in de wachtkamer. Ons team gastvrouwen/heer assisteren bij het aanmelden en verzorgen de koffie/thee. De doktersassistentes halen de patiënt op uit de wachtkamer en stellen de patiënt alvast de eerste vragen. Vervolgens komt de arts binnen en na afloop komt de doktersassistente weer terug voor het maken van de vervolgafspraak.

De patiënt kan hierna meteen naar huis en hoeft niet in de rij bij een balie. Indien er een operatie moet worden gepland dan spreken de arts en de patiënt samen een OK datum af en mag de patiënt direct door naar de OK-planner om alle afspraken in te plannen.

Een officiële opening volgt nog maar de nieuwe poli is nu al te bezichigen. We laten graag zien hoe we nu werken.