Extra CT-scan in HMC Westeinde in gebruik

17 april 2020

Foto: In twee weken tijd is de CT-scan geplaatst


Met de inzet van een extra CT-scan in HMC worden zowel coronapatiënten als patiënten met acute klachten veiliger en sneller geholpen. De extra CT-scan voor patiënten met een verdenking op het coronavirus is voor de komende drie maanden geplaatst bij de Spoedeisende hulp op locatie HMC Westeinde.

Goede zorg voor coronapatiënten

Op de Spoedeisende Hulp worden patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus Covid-19 al gescheiden van overige patiënten om de kans op besmetting te voorkomen. Door patiënten met en zonder coronaklachten ook in aparte CT-scans te onderzoeken, worden deze patiëntenstromen nog beter gescheiden en kunnen alle patiënten sneller worden geholpen. Met de extra CT-scan is de Spoedeisende Hulp bij HMC Westeinde nog meer toegerust op goede zorg voor coronapatiënten, als voor patiënten die de Spoedeisende Hulp met andere klachten bezoeken.


Met de CT-scan kan bij patiënten met het coronavirus worden bepaald of sprake is van een (virale) longontsteking. Indien de patiënt moet worden opgenomen in het ziekenhuis, wordt de patiënt direct naar de juiste afdeling gebracht.