Ex-patiënt Erik over zijn beroerte: 'Ik heb een lot uit de loterij gehad, en ik denk het goede lot’

14 mei 2019

Erik is weer hersteld van zijn herseninfarct

We zijn thuis op bezoek bij Ellen en Erik in een rustige woonwijk in Ypenburg. Hondje Eddy springt bij binnenkomst enthousiast tegen mij op. Erik vertelt het verhaal van zijn herseninfarct.

‘Ik kreeg het warm en ik voel mij wegzakken. Tegelijkertijd staat één van mijn jongens naast mij: ‘Gaat het goed?’ ‘Nee het gaat niet goed’.

hondje.png

Erik kreeg kreeg op dat moment thuis in de badkamer een beroerte. Gelukkig is hij weer volledig hersteld. Dankzij het snelle handelen van zijn vrouw Ellen, de ambulancemedewerkers en het neuro-interventie team in HMC Westeinde. ‘Binnen een uur lag ik op de operatietafel’

 

‘Mamma bel 112!’

De zoon van Erik zag dat bij zijn vader de volledige linkerkant verlamd was. Ellen herkende de symptomen van een beroerte en belde meteen 112. ‘Binnen 8 of 12 minuten was de ambulance hier’. De ambulancemedewerkers wisten waar ze naar toe moesten. Met gierende banden reed de ambulance naar de spoedeisende Hulp (SEH) van HMC Westeinde. In HMC Westeinde wordt op de SEH direct een CT-scan gemaakt. Erik wordt razendsnel geopereerd.

‘Je beleeft alles in een roes’

‘Volgens mij zit je in een shocktoestand’, zegt Erik. ‘Je beseft wat er gebeurd is maar daar houdt het ook op. Je bent overgeleverd aan wat er moet gebeuren’. Weer aan dit moment terug denken, raakt Erik. Ik vind dat iedereen super goed heeft gehandeld', vertelt Erik met emotie in zijn stem.

‘Ik heb een lot uit de loterij gehad, en ik denk het goede lot’.

Bekijk de video

erik_en_ellen.jpg

 

Behandelend neuroloog Ido van den Wijngaard : ‘Het is teamwerk. Ik maak onderdeel uit van het neuro-interventie team. Het is een voorrecht om deze intra-arteriële behandeling (verwijdering van het stolsel uit de slagader in de hersenen) te kunnen doen. Het super mooi om te zien dat het tot goed resultaat leidt’.