Eerste inloopdag mijnHMC succesvol

19 september 2019

In HMC Westeinde werd gisteren (18 september 2019) de eerste inloopdag georganiseerd voor patiënten om meer te weten te komen over het patiëntenportaal mijnHMC. In mijnHMC kunnen patiënten beveiligd digitaal hun eigen medische gegevens inzien van behandelingen die zijn verricht in HMC.

Aan patiënten hebben we laten zien hoe je in kunt loggen op mijnHMC, maar vooral wat je er allemaal mee kunt. Zo is het mogelijk om je afspraak te plannen, te verzetten of te annuleren maar is het ook mogelijk om medische verslagen terug te lezen. En dat zijn maar twee van de mogelijkheden die mijnHMC biedt.

Bekendheid van het portaal vergroten is het doel
De inloopdag hebben we georganiseerd om de bekendheid van het portaal te vergroten. Dat is zeker gelukt. Er zijn gisteren ruim 600 mijnHMC-appels uitgedeeld en 1.000 visitekaartjes met korte uitleg hoe je als patiënt eenvoudig in kan loggen.

Reacties van patiënten
Er waren patiënten die aangaven dat ze thuis gelijk gingen inloggen op mijnHMC en veel patiënten gaven aan dat ze graag meer visitekaartjes wilden zodat ze het ook aan familieleden konden geven. Ook gaf een patiënt aan dat hij echt heel blij was dat hij zoveel zelf kon en dat alles overzichtelijk op een rij stond.

We organiseren nog meer mijnHMC-inloopdagen
De komende weken organiseren we nog een aantal mijnHMC-inloopdagen op onze verschillende ziekenhuislocaties. Kom snel tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen op een van de onderstaande dagen:

  • HMC Bronovo: maandag 23 september en maandag 14 oktober
  • HMC Antoniushove: woensdag 25 september en woensdag 9 oktober
  • HMC Westeinde: woensdag 16 oktober