Een bloemetje in de brievenbus voor de beste zorg voor jongvolwassenen met kanker

27 januari 2021

aya.jpg

Een terugblik - Vrijwilligers verkopen hyacinten in ons ziekenhuis voor AYA

Ieder jaar in januari doet ons ziekenhuis mee met de kleurrijke hyacinten actie voor het goede doel. Vrijwilligers van HMC staan dan in de hal van ons ziekenhuis om hyacinten te verkopen. Met de opbrengst wordt cruciale leeftijdsspecifieke zorg gerealiseerd voor jonge mensen met kanker, ofwel AYA’s.

Steun AYA nu online

Dit jaar is het door corona helaas niet mogelijk om voor de verkoop ons ziekenhuis te bezoeken. Koop en steun daarom dit jaar online met uw bosje hyacinten.

Dit kan via de website: www.bloomgift.nl/aya-zorgnetwerk

Van 25 januari tot 25 februari biedt Bloomgift prachtige bol- en snijhyacinten aan in hun webshop.

Hyacinten voor AYA

Jongvolwassen mensen die tussen de 18 en 35 jaar kanker krijgen, worden AYA’s genoemd. Kanker op deze leeftijd is zeldzaam, het treft jaarlijks rond de 2.700 jonge Nederlanders. Van hen overlijdt 20%. De diagnose zet de wereld van deze AYA’s op z’n kop. In de bloei van hun leven worden zij geconfronteerd met ingrijpende veranderingen op lichamelijk, emotioneel, sociaal en maatschappelijk gebied. Denk bijvoorbeeld aan verlies van vruchtbaarheid, onderbreken van studie, (blijvende) arbeidsbeperkingen en angst voor terugkeer van ziekte. Deze jonge mensen hebben unieke medische en psychosociale kenmerken. Passende AYA-zorg speelt in op de behoefte van elke AYA en verbetert de kwaliteit van leven.

Kijk voor meer informatie op de website  www.ayazorgnetwerk.nl

 

Kankerzorg in HMC
HMC werkt voor de beste kankerzorg in de regio samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) binnen het Universitair Kanker Centrum Leiden | Den Haag (UKC). Wij bieden de zorg aan patiënten met kanker voor een groot deel bij HMC Antoniushove. Hier werken alle gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen nauw samen, vinden onderzoeken plaats en is het radiotherapiecentrum waar patiënten terecht kunnen die het advies hebben gekregen zich te laten bestralen. Het radiotherapiecentrum is voorzien van de modernste bestralingsapparatuur.