De Nachtwacht in HMC: 'Een mooi gebaar voor patiënten en medewerkers'

24 december 2020

We hebben hem even te leen, een kleurrijk en wereldberoemd werk: De Nachtwacht uit het Rijksmuseum. Uiteraard een replica, maar niet van echt te onderscheiden.

De Nachtwacht is van heel dichtbij te bewonderen op de vide in de centrale hal van HMC Westeinde. Nu eens geen suppoost die je boos toespreekt als je er letterlijk met je neus op wilt staan om een selfie te maken. Bezoekers, patiënten en medewerkers van HMC, allemaal zijn ze verrast. 'Is het de echte Nachtwacht'? 

Dit evenement is in het kader van de 'Nachtwacht on tour', een initiatief van het Rijksmuseum en Philips. Als steuntje in de rug, voor ons personeel en onze in deze donkere dagen voor kerst. Omdat het niet voor elke zorgverlener of patiënt is weggelegd om in deze coronaperiode musea zoals het Rijksmuseum te bezoeken, brengen zij het icoon van Nederland, de Nachtwacht, graag naar ons!

'Zorgmedwerkers HMC: 'Terugkijken op 2020 doet echt pijn'

Voor de camera van Omroep West kijken zorgmedewerkers van HMC terug op 2020 voor het schilderij van de Nachtwacht.

"Wat schrijnend is, is dat ik voor mijn eigen ogen patienten binnen zag komen met een klein kuchje, die soms nog dezelfde dag nog op de intensive care belandden en dan overleden aan de ziekte.'

Bekijk het hele artikel: https://www.omroepwest.nl/nieuws/4186382/Replica-van-Nachtwacht-in-HMC-Westeinde-Je-kan-hem-aanraken