‘De kracht van het ziekenhuis zit in de mensen’: Topklinische status van HMC voor 5 jaar verlengd

14 april 2022

mf04971.jpg

HMC mag zich ook de komende vijf jaar weer een topklinisch opleidingsziekenhuis noemen. Dat heeft de vereniging van Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) besloten naar aanleiding van de (online) visitatie op 25 november 2021. ‘Het topklinisch DNA van de medewerkers is een parel.’

Gedreven en ambitieus

Op 25 november 2021 sprak de commissie met zo'n 35 collega's uit alle hoeken van HMC over de thema's opleiden, innovatie, onderzoek en topklinische en acute zorg. Goede gesprekken, waarin de visitatiecommissie HMC een spiegel voorhield en nieuwsgierig was naar onze beste zorgoplossingen in de praktijk. En dat is gelukt. ‘Het topklinisch DNA van de medewerkers is een parel,’ staat te lezen in de bevindingen.

HMC is glansrijk geslaagd voor de STZ-controle, en dat komt vooral door onze medewerkers. ‘De kracht van het ziekenhuis zit in de mensen. Trots op hun ziekenhuis en werk. Gedreven en ambitieus,’ is ook één van de bevindingen uit het rapport van de visitatiecommissie.

Opleiden verbonden met de strategie

Opleiden is een belangrijk criterium om een topklinisch ziekenhuis te zijn. De commissie constateerde dat onderwijs goed wordt verbonden met actuele thema’s en de krachtige strategie van HMC. Ook is het leeraanbod afgestemd op de topklinische ambities. Het longitudinale oncologie coschap vindt de commissie innovatief. Een mooi voorbeeld voor het voorbereiden van de geneeskundestudent op de klinische praktijk.

Talentvolle medewerkers

HMC-bestuurslid Ingrid Wolf: 'We hebben met zijn allen laten zien dat we met recht een topklinisch ziekenhuis zijn met aandacht voor opleiding en onderzoek. Een topklinisch ziekenhuis zijn, betekent topmensen in alle lagen van die organisatie. De inzet van onze talentvolle medewerkers is van onschatbare waarde, dagelijks zijn zij op zoek naar de beste behandelingen voor onze patiënten.

Hoe ze dat doen zie je in deze video.

 

stz.png