David Voetelink versterkt bestuur HMC

29 maart 2021

david voetelinkDavid Voetelink (1953) komt per 1 mei 2021 de Raad van Bestuur van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) versterken als financieel bestuurder. Samen met bestuursvoorzitter Ingrid Wolf en Daniëlle Horbach is de raad van bestuur van HMC daarmee compleet.

Voetelink heeft ruime financiële expertise en een rijke ervaring als ziekenhuisbestuurder. Van 2013 tot 2019 was hij als vicevoorzitter en CFO (chief financial officer) lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam. Op dit moment is hij lid van de Raad van bestuur van Tergooi Ziekenhuizen in Hilversum/Blaricum. Voor zijn loopbaan als ziekenhuisbestuurder was hij onder meer partner bij KPMG Accountants en voorzitter bij KPMG Healthcare. Voetelink studeerde algemene economie en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde de accountancyopleiding bij het NIvRA.

“We zijn blij dat we met David een ervaren bestuurder hebben gevonden die samen met ons de komende periode de grote uitdagingen en ambities wil aangaan die we als ziekenhuis willen realiseren,” vertelt HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf.

Voetelink is in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor het dagelijks financieel bestuur van HMC. Hij zal zich verder onder meer richten op de verdere uitwerking van de strategische koers van HMC, zoals meerjarenafspraken met zorgverzekeraars, de digitale strategie en de financiële kant van het strategisch huisvestingsbeleid. “HMC staat voor mooie uitdagingen waar ik graag onderdeel van ben,” vertelt Voetelink. “Ik zie ernaar uit om iedereen bij HMC snel beter te leren kennen en de doelstellingen uit de strategische koers verder te brengen.”