Boni Rietveld met pensioen

2 oktober 2018

Orthopedisch chirurg Boni Rietveld is met pensioen gegaan. Hij behandelde 25 jaar lang dansers en muzikanten in het Medisch Centrum voor Dansers en Musici (MCDM) van HMC.

Op 1 oktober nam Boni Rietveld op gepaste wijze afscheid met een symposium, receptie en diner voor genodigden. Dit alles vond plaats in de Aula van HMC Westeinde waar afgelopen jaren de Nederlandse Vereniging voor Dans en Muziek geneeskunde (opgericht door Boni) vaker verschillende congressen heeft gehouden. Afgelopen maandag werden de sprekers afgewisseld met dans en muziekstukken. De presentatie werd gedaan door twee patiënten van MCDM, the Dutch Don't Dance Division en het piano duo Scholtes en Janssens

Rietveld is de oprichter van het MCDM en heeft meer dan 10.000 dansers en duizenden muzikanten behandeld. Hij was niet alleen een begrip in Den Haag: vanuit de hele wereld vlogen patiënten naar hem toe voor een consult. “Alleen bij een beiaardier was dat niet mogelijk en toen ben ik de kerktoren in Culemborg ingeklommen”, vertelt Rietveld in een interview met De Telegraaf.

Lintje

Dit is niet de enige media-aandacht die dat onze beroemde arts kreeg: hij werd gedurende zijn carrière geïnterviewd door diverse kranten, en werd in 2015 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg het lintje opgespeld vanwege zijn tomeloze inzet als orthopedisch chirurg voor de medische zorg voor dansers en musici, zowel professionals als amateurs. “Door uw inzet is de orthopedische zorg voor deze specifieke groep op een uitzonderlijk hoog niveau gebracht. Nationaal én internationaal”, zo sprak de burgemeester destijds.

Bekijk video op YouTube

afscheid_bonirietveld.png

Expertisecentrum Dansers en Musici

Rietveld is blij dat HMC Westeinde hem destijds de kans gaf een expertisecentrum op te richten voor artiesten. ,,Er komen specifieke blessures kijken bij deze groepen. Bovendien is het voor dansers en muzikanten niet zomaar een baantje, maar hun leven.” Eerst waren collega’s sceptisch, maar inmiddels is het MCDM een erkend landelijk expertisecentrum. Rietveld gaat niet stilzitten na zijn vertrek. „Ik wil mijn kennis overdragen en nog een of twee cd’s opnemen.” De arts is namelijk ook afgestudeerd trompettist. Wij wensen hem alle geluk!