Blog: "Het vuur uit de sloffen"

13 november 2019

In al die jaren dat ik het vuur uit de sloffen liep op een verpleegafdeling, heb ik natuurlijk ook veel schoenen versleten. Sneakers, roze schoenen met gaatjes waar je steentjes in kon doen. Ik heb zelfs op teenslippers gelopen.

Maar ik was dat braaksel en die urine tussen mijn tenen een beetje zat. En erg hygiënisch is het ook niet. Ik heb zelfs klompen geprobeerd.

Bloemetjesmotief

Toen onze nieuwbouw vier jaar geleden open ging, had ik de eer daar de eerste avonddienst te draaien. Ik had een nieuwe schaar gekocht en nieuwe pennen. Daarnaast mijn eerste paar klompen in bloemetjesmotief. Een nieuwe start op een nieuwe mooie afdeling, alsof het mijn eerste schooldag was.

Aangezien ik erg zwakke enkels heb, was het lopen op zich al een uitdaging. Ik heb het één avond volgehouden en ze direct de volgende dag verkocht aan een collega. Ik had namelijk vier keer mijn enkel verzwikt en ben er tijdens het lopen ook een keer één kwijtgeraakt. Bovendien werd ik knettergek van het klikkende geluid van die dingen.

Ik zag die avond ook de allereerste patiënt met zijn rolstoel tegen een nieuwe deur aanrijden, en tijdens het achteruit rijden haar urinecatheterzak kapot rijden. Het gevolg hiervan was een spoor urine over onze nieuwe afdeling die net een paar uur open was en een beschadigde deur.

Felroze sneakers

U begrijpt, het nieuwe was er al snel af en de volgende dag kwam ik weer aanhobbelen met mijn oude vertrouwde felroze licht versleten sneakers.

Als klein wit stipje had ik een keer avonddienst met mijn hoogzwangere collega. Het was de laatste avond voor haar verlof. Ze zat achter de balie en riep mij ineens.

"Uhh Daan, ik heb weeën!"

Niet lang hierna werd haar dochter Amber geboren.

En nu, vijfentwintig jaar later, is Amber een volwassen dame geworden en degene die ervoor gezorgd heeft dat ik weer een poging ga wagen om op klompen te lopen!

Want zegt u zelf, deze door haar ontworpen klompen zijn toch té mooi...

 

Daniëlle van Caspel is verpleegkundige op de oncologie-afdeling in HMC.

Lees ook haar vorige blog: 'Golden Teambuilding'