Coronavirus: wat moet u weten?

Blog: Golden Teambuilding

10 oktober 2019

img_8355.png

Bekijk de video 'Danielle op zoek naar Cesar Zuiderwijk'

Teambuilding op zijn tijd is belangrijk. Een groep collega's die een activiteit doet buiten de afdeling, zet alles weer even in een ander perspectief. Je leert elkaar weer op een andere manier kennen.

Drummen met Cesar Zuiderwijk

Een tijd geleden alweer, waren er drie collega's die al heel lang in dienst waren bij het HMC. Bij elkaar opgeteld een mensenleven lang.Om dit te vieren hebben we Cesar Zuiderwijk van Golden Earring gevraagd om ons team een percussieworkshop te geven. Zoals u misschien wel weet, had Cesar kort daarvoor òòk een jubileum. Hij zat namelijk vijftig jaar! bij hetzelfde bedrijf. Het bedrijf van de Haagse band Golden Earring.

En of je nu op een verpleegafdeling werkt of in een nederlands bekendste rockband zit, het gaat erom of je passie hebt voor je werk en goed samenwerkt.

Aangezien ik Cesar had beloofd om hem vantevoren te helpen in de voorbereiding door alles klaar te zetten, zette ik koers naar zijn drumschool in de Prinsestraat. Ik trof een enigzins gestreste Cesar aan omdat zijn kelder onder water stond waar ook al zijn trommels stonden. Cesar stelde voor om alle trommels en triangels naar de bovenste verdieping te brengen, zodat de workshop toch door zou kunnen gaan.

Daar stond ik dan, hij in de natte kelder, en ik halverwege op de trap, terwijl hij steeds een instrument aangaf. Een goede samenwerking, zo bleek.Eenmaal boven maakte ik de trommels schoon met een fles water, aangezien de druk van de waterkraan was. Snel stoelen neergezet en we waren gelukkig net op tijd klaar voor de les.

Cesar leerde ons samenwerken

Cesar gaf aan dat hij ook les heeft gegeven aan een groep chirurgen die tijdens deze workshop dachten dat ze motorisch gestoord waren geworden. Artsen die dagelijks met hun handen werkten bleken nu een zooitje ongeregeld te zijn. Dit viel hen erg tegen. Drummen is een andere tak van sport namelijk, wat behoorlijk wat oefening vergt. Je maakt hele andere bewegingen waarbij je ledematen goed moeten samenwerken.
Ons team zat in een grote kring, en iedereen hield een percussieinstrument vast. In het begin leek het nergens op, totdat Cesar ons leerde om samen te werken waardoor we aan het einde van de les een harmonieus ensemble vormden. We werkten samen aan iets moois.

Nadat we onze bedrijven even naast elkaar hadden gelegd, gaf Cesar aan dat de kracht van Golden Earring het 'geven en nemen' is, en af en toe iets leuks doen met elkaar.

Met elkaar met passie aan hetzelfde doel werken is de sleutel tot succes.

Zo zie je maar...het maakt niet uit waar je werkt, alles is goed, als je het maar met liefde en lef doet!

 

Daniëlle van Caspel is verpleegkundige op de oncologie-afdeling in HMC.

Lees ook haar vorige blog: 'Prikt u met mij mee dit jaar?'