Bestuur HMC compleet: Chief Financial Officer Han ter Horst start 1 januari 2020

5 december 2019

han_ter_horst_1.jpg

De raad van toezicht van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) completeert met deze benoeming van Han ter Horst (44) de raad van bestuur. Dit najaar kwam Ingrid Wolf als voorzitter aan het roer en trad Daniëlle Horbach toe als Chief Operational Officer.

Han ter Horst brengt vanuit het bedrijfsleven uitgebreide expertise mee met het financieel structureren van organisaties in verandering. ‘Een ervaring die ik bij HMC goed kan inzetten, gezien het lopende proces van toekomstbestendig maken van de zorg. Ik verheug me er enorm op om aan de slag te gaan en samen met de HMC collega’s verder vorm te geven aan de ingezette strategie: regionale samenwerking en topklinische zorg dichtbij de patiënt. Ook omdat ik hier mijn drive voor innovatie en digitalisering goed zal kunnen inzetten’, aldus Han ter Horst.

Han bouwde bij Shell een rijke ervaring op in senior finance posities op verschillende gebieden, zoals technologie, research & development, productie, commercie, sales en services. Sinds 2013 werkte hij als global finance manager en vice president finance voor de technologie- en innovatie-activiteiten. Han heeft technische scheikunde en bedrijfskunde gestudeerd.

Arjen Dorland, voorzitter raad van toezicht HMC, ziet met deze benoeming een belangrijke wens vervuld: ‘Han vormt een mooie aanvulling op het team. Met de komst van de CFO is de raad van bestuur van Haaglanden Medisch Centrum compleet. Alle kennis en kunde zijn nu vertegenwoordigd om ook in de toekomst als HMC de beste zorg voor patiënten neer te zetten. Van brede kennis van de wereld van ziekenhuizen en medisch specialisten tot het optimaliseren van effectieve en doelmatige processen, van innovatieve kennis tot het leggen van goede verbindingen om de zorgsamenwerking in de regio te verstevigen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe raad van bestuur zo op inspirerende en koersvaste wijze de toekomst van HMC verder vorm gaat geven.’