Avondklok vanaf 23 januari: zorg bij HMC gaat door

22 januari 2021

Op zaterdag 23 januari gaat in heel Nederland een avondklok gelden. Vooralsnog geldt de avondklok tot woensdag 10 februari om 4.30 uur. Je mag je tussen 21.00 en 04.30 uur alleen op straat begeven als je daar een geldige reden voor hebt.

Afspraak na 21.00 uur

De zorg bij HMC gaat 24 uur per dag door. HMC kan alle zorg bieden die nodig is, ook in de avonduren. Het ziekenhuis is ook na 21.00 uur nog open voor avondspreekuren en -afspraken. Heeft u een afspraak na 21.00 uur in het ziekenhuis en wordt u niet gebeld? Dan gaat die afspraak gewoon door. Zorg dat u wel een Eigen verklaring avondklok meeneemt. Doe dit ook als u een afspraak heeft voor de avondklok en mogelijk tijdens de avondklok nog naar huis moet reizen. Deze verklaring kan worden gedownload via de website van de Rijksoverheid.

Spoed
Moet u met spoed naar de huisartsenpost of het ziekenhuis? Als u voor een noodsituatie buiten bent tijdens de avondklok, dan is dit toegestaan. Dit is het geval als u, een ander of een dier dringend (medische) hulp nodig heeft. U hoeft geen Eigen verklaring avondklok te hebben. U legt dit uit als een agent u aanspreekt.

Ontslag
Wordt u ontslagen uit het ziekenhuis na 21.00 uur, dan mag u ook de straat op. Dit valt onder de uitzondering ‘dringende medische omstandigheden’.

Begeleidt u iemand als mantelzorger? Dan mag u ook na 21.00 uur buiten zijn. U vult dit dan in op de Eigen verklaring avondklok. Vraag uzelf hierbij wel af of deze hulp tijdens de avondklok uren moet worden geboden of dat dit ook overdag kan.

De apotheken blijven open op de reguliere openingstijden. U kunt dus tijdens de avondklok medicijnen afhalen als dit noodzakelijk is. De bestaande bezoekregels blijven van kracht.

Meer informatie

Meer en de meest actuele informatie over de avondklok vindt u op de website van Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/avondklok. Ook is daar de Eigen verklaring avondklok te downloaden.