AD Ziekenhuis Top 100 weer gepubliceerd

8 november 2019

Vrijdag 8 november is de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100 weer gepubliceerd. Deze lijst is gebaseerd op cijfers van 2018, vergelijkt streekziekenhuizen, academische ziekenhuizen en topklinische ziekenhuizen. Op de lijst van topklinische ziekenhuizen is HMC dit jaar met een 15e plek, een stabiele middenmotor.

Oncologie (Kankerzorg) is een specialisme bij HMC. Wij werken voor de beste kankerzorg in de regio samen met het LUMC binnen het Universitair Kanker Centrum Leiden | Den Haag (UKC). Volgens het AD lopen veel ziekenhuizen tegen problemen aan op dit gebied. Door onze samenwerking zijn wij op het gebied van Oncologie toonaangevend.

Compliment 
Over de AD Ziekenhuis Top 100 zegt Ingrid Wolf, voorzitter Raad van bestuur HMC:’ Wij weten waar we goed in zijn en we weten waar er nog verbeterpunten zijn. Elke dag zijn wij hiermee bezig; beter doen wat verbeterd moet worden en nóg beter doen wat al goed gaat. Ik wil al mijn HMC-collega’s een compliment geven voor hun harde werk. Elke dag zetten zij hun beste beentje voor om optimale zorg te leveren aan onze patiënten.’