Aangescherpte maatregelen in HMC vanaf zaterdag 6 november

5 november 2021

De afgelopen weken worden steeds meer mensen met Covid-19 besmet en opgenomen in de ziekenhuizen. Dat zien we ook in HMC waar de druk op de zorg steeds groter wordt. De Rijksoverheid heeft daarom de maatregelen weer verder aangescherpt. Ook in HMC vinden we het belangrijk dat het ziekenhuis een veilige plek blijft voor patiënt, medewerker en bezoeker en scherpen we onze maatregelen aan.

De belangrijkste maatregelen in HMC vanaf zaterdag 6 november op een rij:

 • Mondkapje op
  Voor medewerkers, patiënten en bezoekers is het overal in het ziekenhuis verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder en ook als mensen gevaccineerd zijn.

 • 1,5 meter afstand
  1,5 meter afstand bewaren wordt zowel binnen als buiten het ziekenhuis weer een belangrijke basisregel. Dus houd ook in het ziekenhuis 1,5 meter afstand van elkaar waar mogelijk. Ook de andere basisregels van de Rijksoverheid blijven voor iedereen gelden, zowel binnen als buiten HMC, en of je nu wel of niet gevaccineerd bent.

 • Bezoekregeling: maximaal één bezoeker per dag
  Iedere patiënt mag maximaal één bezoeker per dag ontvangen. Op de Intensive Care gelden voorlopig nog aangepaste bezoektijden.

 • Begeleiders in HMC
  We verzoeken patiënten om maximaal één begeleider mee te nemen naar hun bezoek aan de polikliniek en dit alleen te doen als het echt nodig is.

Meer weten? Klik voor een overzicht van alle actuele maatregelen >>