Zorg met liefde en lef in ons patiëntenmagazine JIJ

Zorg met liefde en lef in ons patiëntenmagazine JIJ

Caspar raakt tijdens een nachtelijke motorrit ernstig gewond, waarna hij direct wordt overgebracht naar HMC. Het traumateam op de spoedeisende hulp vangt Caspar op. Hij ondergaat verschillende operaties en raakt een groot deel van zijn linkerbeen kwijt. Ook loopt hij ander zwaar lichamelijk letsel op. Ruim twee jaar later blikt Caspar terug op wat hem is overkomen.

Het verhaal van Caspar is één van de artikelen in de nieuwe editie van patiëntenmagazine JIJ, dat volgende week in het ziekenhuis ligt maar nu al digitaal te lezen is. In het nieuwe blad wisselen we interviews met patiënten af met ervaringen en verhalen van bezoekers en zorgprofessionals in HMC.

Zo vertellen Naomi Nathan (clustermanager Vrouw en Kind) en Kim Boers (gynaecoloog en medisch manager) over het nieuwe Moeder- en Kindcentrum bij locatie HMC Westeinde, dat volgend jaar open gaat. Daar komen onder meer zes gloednieuwe bevalbaden te staan. Kim en Naomi vertellen in het interview hoe het Moeder- en Kindcentrum er verder uit komt te zien en wie er straks terecht kunnen. 

Een blad vol ervaringen
Ook besteden we in het magazine onder meer aandacht aan orgaandonatie, inclusief een 'wist je dat?' Onze redacteur Daphne liep bovendien een nacht mee in het ziekenhuis, waar ze op bijzondere (corona-gerelateerde) verhalen stuitte. De 31-jarige Marlou vertelt over haar bevalling in één van de luxe HMC-bevalbaden én in de nieuwe editie van de JIJ vind je een pagina vol boekentips.

Ervaringen van patiënten, bezoekers en HMC-medewerkers laten in de JIJ zien hoe ons ziekenhuis zorg levert met liefde en lef.

De nieuwe editie van het patiëntenblad online lezen? Klik op de cover:

cover_jij.jpg