Studie naar minder belastend onderzoek bij prostaatkanker in HMC

Studie naar minder belastend onderzoek bij prostaatkanker in HMC

Als u hoort dat u mogelijk prostaatkanker heeft, wilt u snel duidelijkheid. In principe wordt bij verdenking van prostaatkanker eerst bloedonderzoek gedaan en een echo gemaakt. Als dat aanleiding geeft tot zorg, worden er biopten uit de prostaat genomen: kleine stukjes weefsel die door het lab worden geanalyseerd. Een vervelende procedure. Urologen van HMC gaan onderzoeken of het maken van een MRI vóór het afnemen van de biopten, ervoor kan zorgen dat er minder biopten noodzakelijk zijn. Dat zou een hoop ongemak kunnen schelen.

Snelle diagnose prostaatkanker

HMC doet als eerste ziekenhuis mee aan een landelijke studie - MR Proper - om prostaatkanker nog beter op te sporen. In deze studie wordt onderzocht of en hoe het maken van een MRI kan helpen bij het stellen van de diagnose. Doel is om de diagnose prostaatkanker snel en goed boven tafel te krijgen met zo weinig mogelijk belastende onderzoeken.

Behandeling van prostaatkanker in HMC

Bij HMC kunt u terecht voor een snelle diagnose en een persoonlijke behandeling bij prostaatkanker. Onze urologen zijn gespecialiseerd in de behandeling van prostaatkanker.

Zie ook