Radiotherapie in een prettig en vriendelijk gebouw

Radiotherapie in een prettig en vriendelijk gebouw

Oncologische zorg

In het Radiotherapiecentrum van HMC worden per dag ongeveer 90 kankerpatiënten behandeld, afkomstig uit alle windstreken. Het Radiotherapiecentrum staat naast HMC Antoniushove, waar de oncologische zorg van HMC is geconcentreerd. “Het is een heel prettig, vriendelijk gebouw. Dat horen wij regelmatig van onze patiënten en we ervaren het als medewerkers ook zo", vertelt Naomi Nathan, programmamanager Oncologie van HMC.

Beleving en welzijn van de patiënt

HMC wilde een gebouw waar veel daglicht naar binnen komt en waarin je contact houdt met de buitenwereld en de natuur. Daarvan weten we dat het de beleving en het welzijn van de patiënt ten goede komt. De architect heeft daar goed gehoor aan gegeven. Er is veel glas gebruikt, zodat je overal om je heen het groen uit de omgeving ziet en de scheidslijn tussen binnen en buiten vervaagt. Ook zie je veel golvende lijnen en zachte kleuren, dat oogt vriendelijk. Mooi voorbeeld is het duurzame sedumdak, aangelegd in de vorm van een golf. De vetplanten houden het pand koel en de lucht zuiver. Bovendien kleuren ze mee met de seizoenen: lichtgroen in de lente en rood in de herfst.

prijs voor ontwerp

De architecten Maurits Algra en Rob Bouwmeester van De Jong Gortemaker Algra uit Rotterdam hebben in 2017 voor het ontwerp een award gekregen tijdens het prestigieuze Design & Health World Congress & Exhibition in Wenen.