Naar huis met een veilig gevoel

Naar huis met een veilig gevoel

HMC bedankt medewerkers voor hun inzet bij het verbeteren van de ontslagprocedure

Patiënten die na een verblijf op de oncologische verpleegafdeling in HMC Antoniushove met ontslag gaan, krijgen voortaan volgens een vast format informatie mee naar huis. Daardoor weten zij ook thuis precies welke leefregels en adviezen voor hen van toepassing zijn, op welke symptomen zij moeten letten en wanneer zij contact moeten opnemen met de afdeling.

Verbetering van de ontslagprocedure

Deze verbetering van de ontslagprocedure is een direct gevolg van een onderzoek naar patiëntervaringen. Ruim 100 patiënten hebben na hun verblijf op de verpleegafdeling een enquête ingevuld, en daaruit heeft de afdeling als eerste het onderwerp ontslag aangepakt. Maar daar zal het zeker niet bij blijven, vertelt zorgmanager Alexandra Barendse. “Deze feedback van patiënten is voor ons heel belangrijk. We pakken als afdeling de aandachtspunten stuk voor stuk op. Zo maken we onze zorgverlening steeds beter, en meer afgestemd op de behoeften van de patiënt.”

Meedoen met het patiënttevredenheidsonderzoek

Wilt u ook bijdragen aan een beter HMC? Vult u dan ook een patiëntervaringsonderzoek in. Dat kan hier. Alvast bedankt!

In HMC wordt voortdurend gewerkt aan verbetertrajecten. Denk aan het openen van een expertisecentrum voor patiënten met endometriose, een nog relatief onbekende aandoening. Of het introduceren van een nieuwe bestralingstechniek van hoofd/halstumoren, die veel schade kan voorkomen. Vaak zoeken wij daarbij de samenwerking op met andere ziekenhuizen, ambulancediensten, verloskundigen en revalidatiecentra.