Fysiotherapie tijdens chemokuur

Fysiotherapie tijdens chemokuur

Goed en gericht trainen tijdens het volgen van een chemokuur levert vaak flinke gezondheidswinst op. Niet alleen wordt de chemokuur beter verdragen, deze blijkt op de lange termijn ook effectiever. Daarom biedt HMC oncologische trainingsgroepen aan onder begeleiding van speciaal geschoolde fysiotherapeuten.

Chemotherapie is een aanslag op je lijf én geest. Veel mensen ervaren moeheid, misselijkheid en algehele malaise. Onze fysiotherapeuten weten dat het helpt om in beweging te blijven. Uit onderzoek blijkt dat trainen onder supervisie de bijwerkingen van chemotherapie vermindert en het herstel bevordert. Ook houden patiënten de chemotherapie langer vol.

U kunt op elk gewenst moment instappen in een oncologische trainingsgroep. Een groep bestaat uit zo’n zes tot acht personen en de training wordt altijd door een of twee oncologisch geschoolde fysiotherapeuten begeleid. Als u een aanvullende verzekering hebt, worden de kosten vaak vergoed door uw verzekeraar. Is dit niet het geval, reken dan op € 31,60 per behandeling, intake/eerste behandeling € 47,89. Raadpleeg uw polis.

De tijden zijn als volgt:

  • HMC Westeinde: maandag 08.45 - 09.45 uur en donderdag 13.00 - 14.00 uur
  • HMC Antoniushove: dinsdag 09.00 - 10.00 uur en vrijdag 09.00 - 10.00 uur
  • HMC Bronovo: maandag en donderdag 15.30 - 16.30 uur

Heeft u belangstelling om mee te doen? Meld dit dan bij uw oncoloog of verpleegkundig specialist.