Cadeaus voor te vroeg geboren kinderen in HMC van jarige Luuk

Cadeaus voor te vroeg geboren kinderen in HMC van jarige Luuk

Op de dag dat Luuk zijn 1e verjaardag vierde kwam hij samen met zijn ouders langs in HMC Bronovo. Een jaar eerder kwam hij te vroeg ter wereld, prematuur geboren zoals wij dat noemen.

De ouders van Luuk, Hans van Duivenbode en Mieke Lenssen hadden deze heugelijke dag uitgezocht om cadeaus te overhandigen. Dit omdat ze erg tevreden zijn over de zorg die ze rondom de bevalling van Luuk hebben morgen ervaren. Verpleegkundige Famke geeft aan dat zij en haar collega’s dit altijd doen: ‘Wij leveren zorg zoals wij die zelf aan onze familie en naasten zouden geven. Op onze afdeling zorgen we voor kinderen tussen de 0 en 17 jaar, een hele afwisselende doelgroep waarin je veel samenwerkt met diverse disciplines maar zeker ook met ouders. Ouders moeten de regie hebben in de zorg rondom hun kind. Hoe doen wij dat? Wij luisteren goed, hebben aandacht voor het kind en ouders en stellen hun wensen voorop. Wij stemmen onze zorg af op de persoonlijke omstandigheden en de omgeving van het gezin. Met optimale kwaliteit, dat is ons doel!’

Als dank voor alle goede zorgen hebben ze aan ons ziekenhuis 12 rompertjes gegeven met een speeltje voor 6 te vroeg geboren jongens en 6 te vroeg geboren meisjes. Op het rompertje staat de toepasselijke tekst: ‘Grote avonturen beginnen klein’.

Wij bedanken Hans en Mieke voor dit leuke cadeau.