Thema-avond: Prostaatkanker, hoe nu verder?

donderdag

1

november 2018

19.00 - 21.30 uur

HMC Antoniushove

donderdag 1 november 2018

19.00 - 21.30 uur, HMC Antoniushove

In het kader van de Prostaatkankermaand organiseert het Informatieplein Oncologie samen met de Prostaatkanker Stichting deze speciale avond.


Gastsprekers zijn dokter Berger, uroloog van HMC en Ivan Wolffers, arts en schrijver.

Gastspreker Ivan Wolffers


wolfersIn 2002 hoorde Ivan Wolffers dat hij prostaatkanker had. Opeens werd de arts en schrijver zélf onderwerp van onderzoek en medicatie. Wolffers schrijft in zijn boeken openhartig over zijn ziekteproces, gevoelens en dilemma’s. Al jarenlang leeft Ivan Wolffers met de wetenschap dat er kanker in zijn lichaam zit. In zijn boeken beschrijft hij nauwgezet wat die ziekte voor invloed heeft op zijn leven. Tijdens deze speciale thema-avond zal Ivan Wolffers ons meenemen in de diverse fasen en gevoelens die hij heeft ervaren tijdens zijn leven met prostaatkanker.

 

Welke vraag vindt u moeilijk om te stellen?

Ook zal hij graag ingaan op vragen die in het publiek leven. Vooral de vragen die men nu eenmaal niet zo gemakkelijk durft te stellen maar waar veel mensen mee rondlopen. We hebben hier een oplossing voor gevonden door u de mogelijkheid te geven om anoniem een vraag in te leveren. Er zal materiaal aanwezig zijn waarop u uw vraag kunt opschrijven.

Programma

  • 19.00 - 19.20 uur: Welkom en inleiding door de Prostaatkanker Stichting en het Informatieplein Oncologie
  • 19.20 - 20.00 uur:  Verhoogde PSA, hoe nu verder? (dokter Berger).


berger.pngDokter Berger, uroloog HMC,  neemt u mee vanaf de basis en legt uit welke vervolgstappen er na een verhoogde PSA worden ondernomen. Tevens zal hij u vertellen over het Anser prostaatnetwerk een samenwerkingsverband van zeven ziekenhuizen in de regio West-Nederland waar HMC deel van uitmaakt. Binnen het netwerk delen we alle kennis én verrichten we gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek op het gebied van prostaatzorg.

  • 20.15 - 21.15 uur: Arts en schrijver Ivan Wolffers. Een openhartige presentatie over zijn ziekteproces, gevoelens en dilemma’s . Als leidraad zal hij zoveel mogelijk gebruik maken van de vooraf anoniem aangeleverde vragen.
  • 21.15 - 21.30 uur: Mogelijkheden om gesigneerd boek van Ivan Wolffers te kopen tegen gereduceerd tarief.

 Aanmelden

Toegang is gratis, graag uiterlijk aanmelden voor 26 oktober via infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl

 

partner_in_anser_kleur_web.jpg