Opening foto en verhalen expositie "Veerkracht"

dinsdag

4

februari 2020

12.00 - 13.30 uur

HMC Antoniushove

dinsdag 4 februari 2020

12.00 - 13.30 uur, HMC Antoniushove

10  persoonlijke verhalen en foto's van moedige mensen, kwetsbaar en met veerkracht

De afgelopen periode hebben 10 (oud) patiënten met kanker of die kanker hebben gehad, meegewerkt aan een bijzonder fotoproject  genaamd "Veerkracht". De foto's zijn gemaakt door Jonathan Lai, fotograaf en tevens Maag-Darm-Lever arts. De verhalen zijn opgetekend door Tineke Vos, psychiater en mede-oprichter van het informatieplein. Beiden hebben belangeloos gewerkt aan deze expositie.

Kanker heeft vele gezichten

De foto's met de bijbehorende verhalen geven een indrukwekkend beeld van de kwetsbaarheid en de (veer)kracht van patiënten met kanker. Allemaal vertellen ze over hoop en vrees, angst en perspectief. En hoe belangrijk de mensen in hun omgeving zijn, die zoveel kunnen betekenen. Daarnaast vertellen ze over de inzichten die hun ziekte hen heeft gegeven. Kanker heeft vele gezichten. We hopen dat de persoonlijke verhalen van deze 10 mensen steun en inspiratie bieden aan al die patiënten die het moeilijke pad van een kwaadaardige ziekte en behandeling nog moeten begaan.

Op Wereldkankerdag, 4 februari, is de officiele opening van de expositie om 12.00 uur op het Informatieplein Oncologie in HMC Antoniushove. We kunnen een beperkt aantal gasten uitnodigen voor dit moment.

De expositie is  gedurende drie maanden te zien op het Informatieplein Oncologie.  U bent iedere dag van 09:00 tot 17.00 uur van harte welkom om langs te komen. Dit kan gewoon zonder afspraak of aanmelding. Op donderdagavond is dit ook tot 20.00 uur 's avonds mogelijk.

vereeuwigd_nieuwsbrief.jpg FOTO's van vorig jaar 2019

Edith: 'Be your self no matter what they say' (fotograaf Elly Godrie)
Gerard: 'Het is geen kunst om ziek te worden, het is een kunst om het te dragen' (fotograaf Natasja Wagner)

 

Over het Informatieplein Oncologie van HMC

Op het Informatieplein Oncologie kunt u terecht voor alles wat u wilt vragen of vertellen.
Wanneer u kanker hebt, kan dit ingrijpende gevolgen hebben voor u en uw familie en vrienden. De medewerkers van het Informatieplein Oncologie luisteren naar uw verhaal en helpen helder te krijgen waar ú gebaat bij zou zijn.