Coronavirus: wat moet u weten?

Online webinar: Denk je dat het erbij hoort? Fysieke klachten na borstkanker

dinsdag

16

juni 2020

19.30 - 20.30 uur

zie info

dinsdag 16 juni 2020

19.30 - 20.30 uur, zie info

wat kan ik doen

 

Voor vrouwen met borstkanker

We nodigen met name vrouwen uit die recent of langer geleden behandeld zijn voor borstkanker en nu nog fysieke klachten ondervinden van deze behandeling en hier vragen over hebben. Na afloop van deze sessie:

  • weet je welke voorkomende klachten er zijn,
  • wat je er mogelijk zelf thuis aan kunt doen,
  • weet je waar je hulp kan vragen wanneer thuisoefeningen niet voldoende zijn.

Veel mensen hebben vaak, zelfs na járen nog, last van oedeemvorming en/of een strakke, gespannen huid en/of een stekend, pijnlijk gevoel in het geopereerde (huid-)gebied. Dit als gevolg van een borstoperatie, een okselklierverwijdering of door verwijdering van de poortwachtersklier.

Fysieke klachten na bortkanker? Op den duur denk je dat dit erbij hoort en dat je "ermee zal moeten leren leven”. Dit is echter niet altijd zo!

Huid- en oedeemtherapeute

Tijdens dit webinar heeft het Informatieplein Oncologie, Marit van den Akker, huid- en oedeemtherapeute van Huid&Vitaal te gast. Huid&Vitaal is een gespecialiseerde paramedische praktijk op het gebied van kanker.

Insteek van deze sessie is jullie te informeren ten aanzien van enkele veel voorkomende klachten na borstoperaties en wat jij hier mogelijk zelf thuis aan kunt doen om deze klacht te verminderen.

Aanmelden online webinar

Dit is een online webinar van 19.30 uur tot 20.30 uur 's avonds. Tijdens het webinar ben je zelf niet in beeld maar kun je indien gewenst (anoniem) via de chat, vragen stellen aan onze gastspreker. Je kunt dit webinar op je computer, laptop of mobiele telefoon volgen. 

Je kunt je alvast opgeven door een e-mail te sturen naar:

infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl