(Online) Is kunsttherapie iets voor mij?

woensdag

30

september 2020

19.00 - 20.00 uur

zie info

woensdag 30 september 2020

19.00 - 20.00 uur, zie info

Kunstzinnige Therapie, is dat iets voor mij?

 

In een webinar georganiseerd door het informatieplein Oncologie, neemt Yvonne Peschier ons mee in haar werk als vaktherapeut/ beeldend therapeut. Yvonne heeft een eigen praktijk voor kunstzinnige therapie  in Lansingerland en werkt als kunstzinnig therapeut in het Erasmus MC Kanker Instituut.  

pasfoto

“Via penselen, krijt en potloden begeleid ik patiënten/ cliënten in hun persoonlijke proces. Zo kunnen emoties in kleur, vorm en beweging op het papier komen en kan het beeldend werken zo zorgen voor verlichting.

Het kan ook zijn dat een patiënt/ cliënt tot inzicht komt door het beeldend werken of dat het beeldend werken steunt bij het minder ervaren van pijn of vermoeidheid. Opdracht en materiaal worden specifiek afgestemd op de hulpvraag en het behandeldoel van de patiënt/ cliënt en dat maakt elk traject weer uniek.

Vaktherapie is dus een ervaringsgerichte therapie, waarbij er actief gewerkt wordt aan balans, inzicht en herstel. Een webinar geeft een inkijkje, maar eigenlijk moet je het eens zelf ervaren. Zet dus niet alleen je webcam aan, maar leg ook papier en potloden klaar zodat we een oefening kunnen doen.”

 

blog foto schilderen met aandacht

Deelnemen?

Aanmelden is verplicht. Stuur een email naar infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl . 

Na aanmelding, krijg je enkele dagen van te voren een email toegestuurd met een link naar het webinar en uitleg hoe het werkt. Mocht je nog nooit aan een online sessie hebben deelgenomen, laat het ons weten, dan oefenen we van te voren even met je.  We doen het graag!

 Na afloop krijg je informatie over waar je een kunstherapeut kan vinden bij jou in de buurt.