Late middag/avond programma: What matters to you

donderdag

6

juni 2019

16.00 - 21.00 uur

HMC Antoniushove

donderdag 6 juni 2019

16.00 - 21.00 uur, HMC Antoniushove

header_hmc_what_matters_to_you_dag0_2019.gif

Het Informatieplein Oncologie in HMC Antoniushove heeft op 6 juni voor het tweede jaar opnieuw een speciaal programma voor en door mensen die kanker hebben (gehad). Vorig jaar was een succes, juist doordat je elkaar met allerlei nieuwe inzichten kunt inspireren en helpen.

Wie of wat is belangrijk voor jou? Wat maakt jouw dag een goede dag? Wie of wat inspireert jou? Dit zijn de belangrijkste vragen waar het op 6 juni om gaat op de 'What matters to you' dag.

Hoe kan ik meedoen?
Voor de late-middag en avond kun je je nog aanmelden. Je kan in een mailtje gewoon aangegeven waar je naar toe wilt gaan en of je wel/niet een soepje/broodje mee eet.

We zien je graag!

Hartelijke groet, Rigtje Smid (coordinator Informatieplein) samen met
Magdalena, Marion, Ria en Coby.

Middag/vroege avondprogramma

16.00 tot circa 21.00 uur (inschrijving per onderdeel mogelijk)

 • 16:00 tot 17:30 Workshop: Je leven na kanker, wat geeft jou energie?
  Rigtje Smid en Martha Rijkmans (coach en ervaringsdeskundige) laten jou in deze workshop ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn, waar jij energie van krijgt en waar je op ‘leegloopt’. Op die manier leer je hoe je jezelf weer kunt ‘opladen’.

 • 17:30 tot 18:30 Feiten en fabels over voeding.
  Tijdens en na de behandeling voor kanker hebben veel mensen vragen over wat zij zelf kunnen doen om de kansen op herstel te verbeteren of terugkeer van de ziekte te voorkomen. José Breedveld-Peters gaat ,vanuit haar achtergrond als onderzoeker en diëtist, in op belangrijke feiten en fabels over Voeding en kanker, tijdens en na de behandeling voor kanker en wijst u de weg naar betrouw-bare informatie.

 • 18:30- tot 19:00
  Verse soep en gezond broodje (wel graag even opgeven of je mee wilt eten)

 • 19:00 tot 20:00 Hoe reageren mensen op je?
  Mirjam Graat, verpleegkundige en (oud) borstkanker patiënte en schrijfster van het boek "mijnkankermarathon"' neemt ons, met enige humor, mee in hoe mensen op je kunnenreageren. Aannames, stempels en hokjes.., wat zijn ze lachwekkend, herkenbaar en soms ookpijnlijk. En wat moet je ermee? Hoe doe jij dat?
 • 20:00 tot 21:00 Gezellig napraten, onder genot van verantwoorde drankjes.

Aanmelden

Geef bij je aanmelding wanneer je start en of je wel/niet mee-eet. Je kunt namelijk op diverse tijden instromen in het programma (vanaf 16:00 uur /vanaf 17:30 of vanaf 18:30/19:00 uur)
Voor de start workshop om 16:00 uur genaamd: je leven na kanker, ontdekkingsworkshop over wat jou energie geeft, geldt een maximum aantal deelnemers (max 8). Voor de overige onderdelen geldt geen maximum aantal deelnemers.

 • Stuur een e-mail naar infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl en stuur ons jouw telefoonnummer
 • Of bel naar 088 979 40 05
 • Na aanmelding, krijg je een ontvangstbevestiging toegestuurd

Bekijk hier het volledige programma

Locatie

HMC Antoniushove
Informatieplein Oncologie
Burgemeester Banninglaan 1
2262 BA Leidschendam

Het Informatieplein Oncologie is te vinden aan de buitenzijde van HMC Antoniushove, links naast de hoofdingang voorbij de apotheek.