Dag van de Beroerte in HMC

dinsdag

8

mei 2018

10.00 - 16.30 uur

HMC Antoniushove

dinsdag 8 mei 2018

10.00 - 16.30 uur, HMC Antoniushove

Elk jaar wordt in HMC de Europese dag van de Beroerte gehouden. U bent dinsdag 8 mei van 10.00 tot 16.30 uur van harte welkom op onze locaties: HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde.

Voorlichting en preventie

Goede voorlichting blijft hard nodig. Jaarlijks sterven er meer mensen aan een beroerte dan aan een verkeersongeluk. Dus heeft u vragen of wilt u weten of u risicofactoren heeft? Bezoek dan onze informatiedag.

Op de informatiedag in HMC staan onze zorgverleners voor u klaar om uw bloeddruk, cholesterol en suikergehalte (glucose) te meten. Op de Dag van de Beroerte geven wij ook uitleg over het herkennen én voorkomen van een beroerte".

ido_van_den_wijngaard_social_media.jpgPreventie en herkennen van een beroerte

"De behandelmogelijkheden bij een beroerte nemen in een hoog tempo toe binnen de neurologie. Ik wil mijn patiënten zo goed en zo snel mogelijk behandelen. Bij een herseninfarct is het ontzettend belangrijk om snel te starten met de behandeling. De kans op herstel is dan groter. Het begint dus bij het herkennen van de signalen van een beroerte en direct 112 bellen. Snelheid is de kunst. Binnen de acute en vasculaire neurologie lopen we in HMC voorop in Nederland en ik ben enthousiast en gedreven om dit zo te houden. Ido van den Wijngaard, neuroloog


Zorgverleners geven informatie over gezond leven

Een gezonde leefstijl kan helpen een beroerte te voorkomen, denk hierbij aan: goede voeding, voldoende bewegen, minder stress, niet roken en matig gebruik van alcohol. Ook een jaarlijkse controle op risicofactoren door uw (huis)arts is belangrijk.

Wat is het verschil tussen een beroerte en een CVA? Wat is een TIA? Deze en andere vragen worden op dinsdag 8 mei ook besproken en beantwoord door onze zorgverleners en door de diverse patiëntenverenigingen die op deze dag in HMC aanwezig zijn.


joke_de_meris_website.jpgNazorg bij beroertes

"Patiënten die een beroerte hebben gehad zijn vaak verbaasd dat ze zo moe zijn. Ik leg dan uit dat de hersenen na een beroerte dubbel zo hard moeten werken om allemaal nieuwe verbindingen aan te leggen". Joke de Meris is specialistisch verpleegkundige in HMC en geeft advies en uitleg op de nazorgpolikliniek "We bespreken of en hoe het dagelijks leven veranderd is. Hoe de patiënt bijvoorbeeld met de gevolgen om kan gaan. Daar horen ook leefstijladviezen bij over roken, afvallen en bewegen. HMC is onderdeel van de CVA-keten Haaglanden". Joke de Meris, specialistisch verpleegkundige


De Dag van de Beroerte wordt op alle locaties van HMC gehouden op 8 mei van 10.00 tot 16.30 uur.

Adresgegevens van onze HMC locaties

HMC Antoniushove
Burg. Banninglaan 1
2262 BA Leidschendam

HMC Bronovo
Bronovolaan 5
2597 AX Den Haag

HMC Westeinde
Lijnbaan 32
2512 VA Den Haag