Dag van de Beroerte in HMC

dinsdag

14

mei 2019

10.00 - 16.30 uur

HMC Westeinde

dinsdag 14 mei 2019

10.00 - 16.30 uur, HMC Westeinde

voorbeeld_7258_fvdb_20180508.jpg

Elk jaar besteedt HMC aandacht aan de Europese dag van de Beroerte. U bent dinsdag 14 mei van 10.00 tot 16.30 uur van harte welkom op de informatiemarkt in HMC Westeinde.

Voorlichting en preventie

Goede voorlichting blijft hard nodig. Jaarlijks sterven er meer mensen aan een beroerte dan aan een verkeersongeluk. Dus heeft u vragen of wilt u weten of u risicofactoren heeft? Bezoek dan onze informatiemarkt.

Op de informatiedag in HMC Westeinde staan op dinsdag 14 mei onze zorgverleners voor u klaar om uw bloeddruk, cholesterol en suikergehalte (glucose) te meten. Op de Dag van de Beroerte geven wij ook uitleg over het herkennen én voorkomen van een beroerte".


Preventie en herkennen van een beroerte

wijngaard_cirkel_zonder_lijn.jpg"De behandelmogelijkheden bij een beroerte nemen in een hoog tempo toe binnen de neurologie. Ik wil mijn patiënten zo goed en zo snel mogelijk behandelen. Bij een herseninfarct is het ontzettend belangrijk om snel te starten met de behandeling. De kans op herstel is dan groter. Het begint dus bij het herkennen van de signalen van een beroerte en direct 112 bellen. Snelheid is de kunst. Binnen de acute en vasculaire neurologie lopen we in HMC voorop in Nederland en ik ben enthousiast en gedreven om dit zo te houden. Ido van den Wijngaard, neuroloog

 

Zorgverleners geven informatie over gezond leven

Een gezonde leefstijl kan helpen een beroerte te voorkomen, denk hierbij aan: goede voeding, voldoende bewegen, minder stress, niet roken en matig gebruik van alcohol. Ook een jaarlijkse controle op risicofactoren door uw (huis)arts is belangrijk.

Wat is het verschil tussen een beroerte en een CVA? Wat is een TIA? Deze en andere vragen worden op dinsdag 14 mei ook besproken en beantwoord door onze zorgverleners en door de diverse patiëntenverenigingen die op deze dag in HMC Westeinde aanwezig zijn.

Nazorg bij beroertes

joke_de_meris_website.jpg

Joke de Meris, specialistisch verpleegkundige:
"Patiënten die een beroerte hebben gehad zijn vaak verbaasd dat ze zo moe zijn. Ik leg dan uit dat de hersenen na een beroerte dubbel zo hard moeten werken om allemaal nieuwe verbindingen aan te leggen". Joke de Meris is specialistisch verpleegkundige in HMC en geeft advies en uitleg op de nazorgpolikliniek "We bespreken of en hoe het dagelijks leven veranderd is. Hoe de patiënt bijvoorbeeld met de gevolgen om kan gaan. Daar horen ook leefstijladviezen bij over roken, afvallen en bewegen. HMC is onderdeel van de CVA-keten Haaglanden".

 De Dag van de Beroerte wordt in HMC Westeinde gehouden op 14 mei van 10.00 tot 16.30 uur.

Adresgegevens

HMC Westeinde
Lijnbaan 32
2512 VA Den Haag