Aan de slag met het maken van een art journal (online)

dinsdag

18

mei 2021

14.00 - 15.00 uur

zie info

dinsdag 18 mei 2021

14.00 - 15.00 uur, zie info

Wij zijn Marion en Ardi,  vrijwilligers bij het Informatieplein Oncologie

Wij geven 1 keer per maand de workshop 'Art journal' bij het Informatieplein Oncologie. Deze creatieve ochtenden zijn bestemd voor mensen die kanker hebben of hebben gehad.
Sinds corona, geven we deze workshop samen ook online en wel ieder week op donderdag om 11 uur.  Deze is helaas vol daarom bieden we nu ook de mogelijkheid voor nieuwkomers om zich voor de dinsdagmiddag in te schrijven. 

Wat is een Art journal

artjournaling.png

Een Art Journal is een authentiek, persoonlijk (dag}boekje waarin je jezelf laat gaan, maakt niet uit op welke manier, zonder oordeel, zonder stress.

Dit kan door te tekenen, schilderen, schrijven, plakken ... met gebruik van verschillende materialen (mixed Media) zoals verf, inkt, potlood, stof, plaatjes en teksten uit tijdschriften, stempels enz.
Door je eigen gevoel, herinneringen, liedjes, receptjes {kortom alles wat je zichtbaar kunt maken} te verwerken in je boekje, wordt het nóg persoonlijker.

Alles mag, niets hoeft

Het belangrijkste bij dit alles blijft: 'alles mag, niets hoeft' en 'het kan nooit fout zijn, alles is goed'.
De ervaring leert dat bij het bezig zijn met je boekje, het papier voller en je hoofd leger wordt..

Eerst bespreken we kort hoe het gaat en wat we deze ochtend gaan doen. De ervaring van de afgelopen weken leert dat dit online contact toch ook als intiem wordt ervaren.

Uiteraard gaan we de workshop weer op het plein geven als het mag maar we blijven het  ook online doen.
Denk bijvoorbeeld aan mensen die te ziek of vermoeid zijn om op het plein langs te komen maar wel behoefte hebben aan contact en creatief bezig willen zijn.

Wij nodigen je van harte uit een keer kennis te komen maken met art journal.

Dit is wat je minimaal nodig hebt om te kunnen starten:

  • een leeg boekje of schriftje
  • pen en potlood
  • schaar en lijm 

Hoe meld je je aan en hoe werkt het

Stuur een e-mail naar infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl
Of bel naar 088 979 4005

Zodra je je opgeeft, krijg je een uitnodiging om deel te nemen, via de computer of laptop. Je hoeft alleen maar op de uitnodigingslink te klikken en vervolgens ontmoet je elkaar in een online ontmoetingsplek.
Heb je nog nooit iets online gedaan, laat het ons weten, dan helpen we je voor die tijd even op weg. Het is echt voor iedereen mogelijk en niet moeilijk.