4 februari tot en met 7 april foto-expositie 'Vereeuwigd'

zondag

7

april 2019

08.30 - 17.00 uur

HMC Antoniushove

zondag 7 april 2019

08.30 - 17.00 uur, HMC Antoniushove

fotooo.png

Mirjam Graat: 'Laat iedereen in zijn waarde, inclusief jezelf' (fotograaf Katja Poelwijk)

11 persoonlijke verhalen en foto's van moedige mensen, kwetsbaar en met veerkracht

De afgelopen periode hebben 11 (oud) patiënten met kanker of die kanker hebben gehad, meegewerkt aan een bijzonder fotoproject  'Vereeuwigd'. Dit project is een uniek samenwerkingsproject van de stichting Levenxl en het Informatieplein Oncologie in HMC Antoniushove.

Kanker heeft vele gezichten

De foto's met de bijbehorende verhalen geven een indrukwekkend beeld van de kwetsbaarheid en de (veer)kracht van patiënten met kanker. Allemaal vertellen ze over hoop en vrees, angst en perspectief. En hoe belangrijk de mensen in hun omgeving zijn, die zoveel kunnen betekenen. Daarnaast vertellen ze over de inzichten die hun ziekte hen heeft gegeven. Kanker heeft vele gezichten. We hopen dat de persoonlijke verhalen van deze 11 moedige mensen steun en inspiratie bieden aan al die patiënten die het moeilijke pad van een kwaadaardige ziekte en behandeling nog moeten ondergaan.

Alle foto's zijn belangeloos gemaakt door professionele fotografen.

Tot en met 7 april te zien op het Informatieplein Oncologie

Op Wereldkankerdag, 4 februari, is de officiele opening van de expositie om 13.00 uur op het Informatieplein Oncologie in HMC Antoniushove. 

De expositie zal daarna gedurende twee maanden te bewonderen zijn op het Informatieplein Oncologie, van 7 februari tot en met 7 april. U bent iedere dag tot 17.00 uur van harte welkom om langs te komen. Dit kan gewoon zonder afspraak of aanmelding. Op donderdagavond is dit ook tot 20.00 uur 's avonds mogelijk.

vereeuwigd_nieuwsbrief.jpg

Edith: 'Be your self no matter what they say' (fotograaf Elly Godrie)
Gerard: 'Het is geen kunst om ziek te worden, het is een kunst om het te dragen' (fotograaf Natasja Wagner)

 

Over stichting LEVENXL

'Vereeuwigd' is een fotoproject van LEVENXL waarin zieke mensen professioneel gefotografeerd worden. De website is door de Koninklijke Bibliotheek bestempeld als Digitaal Cultureel erfgoed. Dit betekent dat alle verhalen op de website worden gearchiveerd voor latere generaties.

Over het Informatieplein Oncologie van HMC

Op het Informatieplein Oncologie kunt u terecht voor alles wat u wilt vragen of vertellen.
Wanneer u kanker hebt, kan dit ingrijpende gevolgen hebben voor u en uw familie en vrienden. De medewerkers van het Informatieplein Oncologie luisteren naar uw verhaal en helpen helder te krijgen waar ú gebaat bij zou zijn.